Direktlänk till inlägg 7 augusti 2017

Närvaro

Av grongoling2 - 7 augusti 2017 21:37

Nu har det gått nästan en vecka sedan jag skrev senast. Jag är lite död, på nätet i alla fall. Jag tittar knappt i facebook eller instagram, jag orkar nog inte det. 


Det där med att ha tre stänger kläder i lägenheten är ju sant, fortfarande, men det är liksom bara en del av det hela. Jag har packat upp alla säckar nu och högarna med kläder fyller rätt stor del av tre rum. Kartongerna med väskor är stora och inte få. Och säckarna med skor har jag tömt, gått igenom och lagt tillbaka, för jag kan inte ha precis allt framme. 


En dag har jag ägnat åt att packa upp tröjor med mera. Allt är som sagt väldigt fint. Men så mycket. En sån sak som underkläder, till exempel. Varför skulle jag inte vilja ha det? Jättefina, calida och sloggi och sånt som kostar mycket och som är i utmärkt skick. Det tar jag, har liksom inte råd att bara slänga. Likaså strumpor, är ju jättedyrt att köpa. Flera hundra tröjor, och då överdriver jag inte. Jag har tagit undan en liten hög åt mig men jag kan ju inte ha nästan någonting av det. Syrran har redan tagit en jättehög och ändå är här så ofattbart mycket. 


Byxor, däremot, kan jag ha. Nästan alla passar mig, i alla fall i mitt nuvarande, överviktiga skick. Hoppas gå ner några kilon och då kanske de inte passar längre. Men armanibrallor sitter snyggt, kan inte förneka detta. En del vanliga jeans och så, ehuru fina märken, har jag också lagt till mig.


Och så har vi lite kavajer, som jag också kan ha. Och jackor.


Ja, så såg det ut. Sen kom dottern i går eftermiddag. Hon gick igenom precis ALLT, med min hjälp. Så i går var jag helt slut efter många timmars vikande och fixande och även provande för min egen del. Dottern och moster har nästan samma smak och storlek. Så hon fick jobba hårt för att begränsa sig. Schalar finns i säckvis också och de är väldigt fina, de med. Så det tog tid att prova allt i går. Men det var så roligt för mig som fick vara med dottern så länge. Jag kände mosters närvaro väldigt tydligt i allt det här, hur dottern och hon var så nära, närmre än moster och jag på vissa sätt. Men inte på vissa. 


I dag har hon gjort en revidering och bara tagit en mindre del av allt hon ville ha i går, så brukar det ju kunna gå till.


Jag har sovit dåligt och i dag gick jag och lade mig klockan fyra när hon åkte till vidare nöjen. Skönt att bara slappa.


I veckan har jag varit på två konserter med en som jag känner. Jazz i en park och hårdrock i en kyrka. Mycket bättre än vad det låter som.


I fredags var vi ute och körde, och då kände jag hur slitna vi båda var. Vi orkade inte få till någon riktig utflykt. Hallongården var överbefolkad så det fick bli Annas bageri i Ljunghusen. Sen skjutsades jag till lyxhuset som kusinen hyr medan mannen åkte för att fotografera. Jag och kusinen satt ute med en katt och en jättefin groda i trädgårdsdammen, och pratade ett par timmar. Jättetrevligt.


Men jag är trött och har ont i kroppen. Det blev en tur i parken i dag i alla fall. 


Moster och mamma smälter liksom ihop. De mammakänslor vi (jag och bror) inte kunde ha för mamma, dem hade vi för moster. Det var underligt, en morgon vaknade jag och kunde gråta för att jag inte har haft någon riktig mamma. Det har jag aldrig kunnat förut, som om det inte vore möjligt att gråta när jag inte hade något mer riktigt att jämföra med, något mer mammigt. Fattade inte att jag hade det med moster medan hon levde.


I övrigt känner jag mycket kärlek, mest hela tiden. Det är ju i alla fall något. Och så är jag väldigt oproduktiv.


Och så tycker jag att denna är underbar:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grongoling2 - Måndag 22 jan 21:28


Jag tog blodtrycket hemma nästa kväll, och då var det faktiskt mycket lägre. Det känns skönt, men jag ska mäta lite då och då framöver.   I lördags tog vi bilen och körde i tre timmar till min ingifta släkting, en som jag träffade varje sommar i ...

Av grongoling2 - Onsdag 17 jan 17:12

Ja, det fanns visst en tid när kroppen var ganska frisk, enligt mätningar och så. I dag har jag högt blodtryck. Det känns inte så kul alls. Och jag vet inte exakt vad det beror på heller. Det vet man kanske sällan. Jag har gått upp många kilo på si...

Av grongoling2 - Onsdag 10 jan 19:14

Ja, det blir oftast när jag är nere för räkning som jag skriver här. Sådär så att det inte går att göra något annat, sådär så att jag ställer in dagen. Ställer in den i ett skåp och stänger dörren om den. Skönast så.   I natt vaknade jag klockan ...

Av grongoling2 - Torsdag 4 jan 22:41

Sitter här som ett beläte. Är så trött fast jag knappt gjort någonting i dag. Mer än att ha ätit lunch med chef här hemma samt haft möte. Kanske det var jobbigt och intensivt. Så till den grad att jag blivit sittande sedan dess. Kanske. Känner så...

Av grongoling2 - 29 december 2017 14:18

God fortsättning på julhelgen!   Jag hoppas att du har haft det bra. För det första, att du har överlevt julen. Kroppsligen, givetvis, men även själsligen. Julen, i bemärkelsen en traditionell högtid med förväntningar på samvaro, ätande och gåvor...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se