Direktlänk till inlägg 31 juli 2018

Ökenhetta

Av grongoling2 - Tisdag 31 juli 13:14

Hej. Det blir ju galet glest mellan inläggen.

Men hur mycket kan man variera Det är varmt?

Samma undantagstillstånd har ju rått hela sommaren, hittills. Apokalyptiskt och ansträngande på alla vis.

Var några dagar, knappt fyra, på Österlen. Det fungerade bra, äventyrligt för mig som inte är van att bo hos släkting där. Men det var bra att hänsyn kunde tas till värmeproblemen. Känner att jag blir narcissist på det här, jag och jag och jag och förresten - jag.

Men har man behov är det bra att ta hand om dem. Vi cyklade till  Baskemölla, det var bara fem kilometer och kanske 23 grader. Mycket uppför. När vi kom fram badade jag med kläderna på, shorts och bh. Behovet av svalka var stort, mängden medtagna badkläder var noll. Fick åka bil hem.

Besökte små ställen, det var förhållandevis svalt kring Simrishamn de dagarna. Brantevik, Borrby, Hammenhög, och så vidare. Badade även på Knäbäckshusen, det var höga höga vågor och väldrig roligt. Och säkert lite farligt också men jag stannade där jag bottnade, simmade inte. Väldigt kraftiga strömmar utåt.

Jo, vi FIKADE. Fina fik finns det där. Så några kilo extra runt magen blev det nog.

Och så gick vi på några loppisar och kvaliteten på dem är bättre än här i stan. Köpte några skålar.

Var på ett trevligt föredrag inklusive frukost en morgon.

Sen åkte vi hem igen.

Några dagar senare åkte vi till Småland ett par dagar. Över trettio grader där så allt började och slutade med bad i en söt sötvattenssjö. Loppis, promenad till och med, god mat, rara människor.

Sen åkte vi därifrån och på vägen hittade vi ett underbart badställe samt dito fik. Det förstnämnda var ett dopp i Lagan, det sistnämnda låg nära Artur Lundkvists födelsehus.


Sen var vi på sjuttioårskalas ute på landet, i en trädgård. Hade föregåtts av Ångest pga värmen. Men klarade det bra faktiskt. Hittade en vit liksom våfflad polyestertröja här hemma med det diskreta märket Armani, från moster så klart. Funkade. Jag kunde väta den tröjan några gånger och det syntes inte så mycket. Sen blev det kväll och svalare.


Ett par dagar senare åkte vi till Bergslagen. Stannade hos släktingar i en vecka, knappt. Det var så fint, som vanligt. Det jobbiga var ju värmen då. Och att vara den jag är, den som behöver gå med våt tröja. Som måste bada i ny och nedan. Som måste gå ut från ett fik för att det är för varmt. Och det är tydligen något man kan skratta åt, fast jag tycker nog inte det vid det här laget. Så lite jobbigt för mig. Stannade hemma en dag för att slippa ta så mycket plats och irritera alla. Och det var jätteskönt att göra det, blir så intensivt att vara med folk hela tiden.


Kom hem i går, och här är det ju över trettio grader och lägenheten är nästan obeboelig. Sov med vått påslakan i natt, rätt äckligt faktiskt. I dag blir det att ligga i sängen med våt tröja och fläkt på, går icke ut.


Skönt att åka hem på eftermiddagen/kvällen i går, lugnare på något vis.


Var på en herrgård som avslutning i går, innan vi åkte. God och lyxig lunch och jag hittade en badsjö trehundra meter bort som jag sänkte ner mig i före maten. Börjar få simhud mellan fingrarna snart. Eller i alla fall russinhud.


Tycker jag ser sliten ut nu, efter all värme.


Vi hade tur och fick höra dottern med ensemble spela förra helgen också.


Hoppas att du har det bra, att du är försiktig i värmen.


Det var lite åska och regn däruppen. Icke så här nere.


Lite bilder, försöker få dem små men det funkar nog inte riktigt.


             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grongoling2 - Tisdag 14 aug 19:16

Hej hej,   En liten uppdatering.   Som mest sker när jag är ute för räkning.   Nu minns jag inte ens vad jag gjorde resten av den vecka som jag skrev under, nedan. Men jag gissar att jag var varm. Vet att vi städade en del här hemma.   ...

Av grongoling2 - Lördag 30 juni 16:34

Nu är jag hemma i hemstaden igen. Det var nog lite oroligt däruppe, för jag är slut som ett urblåst ägg nu. I dag har jag legat nästan hela dagen. Kan inte sova på natten, blir trött och ångestanfallet ligger så nära på lur numera.   Men jag kund...

Av grongoling2 - Tisdag 26 juni 23:14

Här sitter jag och känner mig lurad. Jag låter kanske som om jag tar lätt på det, men det är i så fall för att 1. Det har varit bra OCKSÅ i dag och 2. Jag är drogad av sobril och ipren fast i omvänd ordning.   Åkt med till stora storstan. Skulle ...

Av grongoling2 - Tisdag 12 juni 20:54

Om man tyckte att det var knepigt att få kramp i båda vaderna samtidigt och behöva hjälp hem, så var det väl snäppet värre ett par dagar senare. Jag hade lovat passa barn, på morgonen. Inget idealiskt, främst för att barnet inte känner mig så bra och...

Av grongoling2 - Tisdag 22 maj 15:32

Tokigt med mina ben. Jag var på en lugn promenad med min man i går. Efter middagen som var raggmung med lingonsylt. Innan maten var jag lite yr, så där som jag blir när jag inte ätit ordentligt, när det gått för lång tid, ja hela det där.   Ma...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se