Direktlänk till inlägg 7 september 2018

Öppen dörr öppnas

Av grongoling2 - Fredag 7 sept 14:24

I dag känner jag bara för att slå in en öppen dörr.


Denna vecka har jag träffat två coacher, för utvärdering. Tanken är att jag ska få hjälp i form av samtal med en sådan person, som ett led i min utveckling mot att orka jobba mer. Eller mot att orka jobba ens något i stället för att inte jobba alls, eller hur nu måttstocken är gjord.


Det tror jag är bra. Jag är ju lite föräldralös och behöver stöd med allt möjligt. Ensam också, behöver någon att prata med. Samtidigt lite skönt att det inte är seriös terapi där jag ska knyta an till terapeuten. Attan vad jobbigt det var, och så här i efterhand vet jag inte hur bra det var? För jag mådde ju så dåligt när jag inte fick träffa henne. Å andra sidan öppnade jag mig mycket och fick kontakt med känslor på ett sätt som kanske inte hade varit möjligt utan denna bindning.


I alla fall. Båda coacherna var väldigt trevliga, och samtalet flöt på bra. Jag kände att de kunde förstå hur jag har det, delvis i alla fall.


Båda var dock snabba med att peka ut mina styrkor. Så heter det nu för tiden, "styrkor". Så bra att jag ... det och det.


Den öppna dörren som jag vill slå in är: man kanske inte ska bygga någons självkänsla på prestationer, på fördelar i ens person. Tänk om jag förlorar just den förmågan? Tänk om jag inte alltid är så där kapabel, på just det sättet som de nämner? Blir allting skit då?


Alltså, jag fattar nog att inte allting blir skit då, men enligt deras resonemang så finns ju risken att jag tänker så, och deras resonemang bygger lite på det också ... ?


Religion kommer ju in finfint här. I alla fall som jag uppfattar religion, och gudstro. För Gud tycker att var och en är viktig oavsett kompetens, oavsett hur många meter man kan springa eller hur rent man har tvättat sig.


Annars kanske - livsåskådning? En gång när jag mådde mycket dåligt, kom en vän fram till mig och kramade mig. Sa: Du är värdefull för att du är en människa. Kramen i kombination med det som han sa hade stor verkan. Vet att den personen inte tror på Gud, det var helt enkelt en snäll och generös människa som sa så.


Jag har i alla fall fått läxa. Jag ska äta. Kunde nämligen knappt gå dit i dag för jag har ätit för lite. Jag äter för lite för att jag är så rädd för att bli sjuk och dö. Sen ligger jag många dagar och är totalt matt, eftersom jag låter bli att äta ordentligt.


Den som jag nu väljer är en som även är terapeut. Hon sa att hon ser att jag behöver någon att luta mig på, som stödjer mig när det gäller de grundläggande funktionerna, de som jag inte klarar, de som spårar ur.


Det blir ju en stor sak att ta itu med, men man kan ju prova, man kan ta små steg och se. Det som jag inte kan göra själv.


Sen tycker jag också att det är bra att tänka på saker som är bra, liksom. I stället för att tänka på allt dåligt. Så det är kanske bra att de nämner sådant som fungerar i ens liv, även om jag är lika mycket värd att rädda oavsett vad jag kan eller vad jag har.


Så klart.


Om man ska dansa:

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grongoling2 - Torsdag 18 okt 22:08

Hej. Jag fortsätter jonglera det jag har, de krafter jag har och den inspiration jag har till att göra något.   Det är verkligen skillnad på att jobba fyra timmar varenda dag, och på att göra det oftast.   Blir det inte fyra timmar en dag, ...

Hej

Av grongoling2 - Måndag 1 okt 22:16

Ja, i dag är det ju den 1 oktober, och jag hade planerat att stänga min blogg då. Men kanske inte än. Det är inte tillräckligt många som svarat att de velat läsa denna blogg, så jag får fundera lite till, hur jag ska göra.   Tack för det intres...

Av grongoling2 - Måndag 27 aug 22:10

Jag tänkte stänga den här bloggen, den 1 oktober.   Om du vill ha tillgång till den så lämna en kommentar med hur jag kan nå dig, så får du lösenord.   Jag kommer såklart inte att publicera din kommentar.   Tänker att jag kan känna mig li...

Av grongoling2 - Tisdag 14 aug 19:16

Hej hej,   En liten uppdatering.   Som mest sker när jag är ute för räkning.   Nu minns jag inte ens vad jag gjorde resten av den vecka som jag skrev under, nedan. Men jag gissar att jag var varm. Vet att vi städade en del här hemma.   ...

Av grongoling2 - Tisdag 31 juli 13:14

Hej. Det blir ju galet glest mellan inläggen. Men hur mycket kan man variera Det är varmt? Samma undantagstillstånd har ju rått hela sommaren, hittills. Apokalyptiskt och ansträngande på alla vis. Var några dagar, knappt fyra, på Österlen. Det ...

Presentation


Överlevare som vill leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gröngöling 2 med Blogkeen
Följ Gröngöling 2 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se