Senaste inläggen

Av grongoling2 - Söndag 15 jan 21:14

Jag märker att jag inte vill göra något. Inte inifrån mig själv. 


Jag kan tänka mig att träffa folk, i lagom  och rätt små doser. Eller att gå ut och gå. Eller laga mat, städa, vattna blommor och liknande. Läsa, se film. 


Men att gå in och möta mig, det vill jag inte. Inte just nu i alla fall.


Jag ser på Skam i stället. Alla tre säsonger är bra men tusan vet om inte säsong tre är allra bäst ändå. 


Tycker Skam är bra på flera sätt, inte minst för att så många ungdomar ser den och kan få verktyg att hantera vissa situationer som kan dyka upp även för dem. Det är så fin moral och så bra stämning mellan ungdomarna i serien, på det sättet att de ofta kan prata om konflikter. Eller, ibland i alla fall.


I fredags träffade jag en vän som har en ettåring. Vi sågs i lekparken och sen tog vi en liten promenad. Det var trevligt. Sen jobbade jag en hel del och sen parkerade jag mig vid datorn och såg den norska serien.


I lördags var vi bjudna på brunch. Det krävde en del förberedelser för mig, att äta gröt i god tid innan, äta medicin och så vidare.


Det var trevligt att komma till vännernas lägenhet, många spännande saker där. Brunchen var överdådig. Jag hade väntat mig kanske bacon och ägg, juice och müsli och sånt. Men det var en helstekt kyckling, lax i ugn, potatisgratäng, svampröra med rökt smak, tomater i ugn, zucchini i ugn, janssons frestelse, avokado, bröd (glutenfritt till mig), ost, sallad. Och sen fick vi glass och jättegod fruktsallad. Jesus vilket överdåd. Två andra kom också så vi var sex stycken. Jag tyckte det gick rätt bra, är inte van vid sådant ju. Känner och förstår dock att jag är rätt försiktig och deprimerad av mig. Alla andra fullt arbetande och frustande av energi.


Vi satt från elva till halv fyra, rätt länge. De andra stanande kvar men jag tyckte det var tid att gå och vila upp mig. Vi tog en promenad i stan, en kort bara.


Jag såg tredje säsongen av Skam. 


I dag har vi varit vid havet norr om stan och promenerat med stavar i solen. Det är en bukt där, Lommabukten, och den skyddade från den nordliga vinden. Så det var jättemysigt.


Har lagat pumpasoppa i kväll som blev mycket god som vanligt.


Ja. Det var helgen och den var bra.


Hur var din helg?

ANNONS
Av grongoling2 - Torsdag 12 jan 19:21

Jag fick jättemånga tips på vad jag kan göra/äta för att det ska bli bättre med magkatarren i går. Det var många snälla människor som delade med sig av sina erfarenheter.


Jag fick ju ta det lugnt och det är för det mesta ganska effektivt, bara det.


Åt soppa med lite kött och mycket grönsaker.


I morse vid femtiden åkte mannen till Stockholm. Jag hade lugn nog inom mig för att somna om och det är jag så tacksam för. För jag var så trött och utvakad.


Det är skönt att ta ett steg ner från prestationsstegen och inte kräva av mig själv att jag ska vara Ute i Världen jämt. 


I går började jag titta på Skam som så många ser. Den är ju rätt bra. Mycket likt Jane Austen får jag säga. I det att kvinnors erfarenheter blir så stora och viktiga att ett helt verk skapas kring det. Det gillar jag jättemycket. Kul att huvudpersonen är en komplett Liv Ullman lookalike.


En kompis bad mig gå med en runda på förmiddagen så det gjorde jag. Blåsigt och därför rätt kallt. Mycket sol och det var kul som omväxling till i går.


Jag städade lite hemma. Åt min soppa och drack mitt kamomill- och fänkålste.


Sen kom en vän och hämtade upp mig. Vi hämtade våra grönsaker och även köttfärs i dag. Hem hit igen och sen gick vi till fina kondiset och jag köpte - en semla. Tänkte att vad fan. Sen åkte vi hem till henne och dessa skönheter.

 


  Det ska föreställa vara en lite film när den ena slickar den andra.


Semlan slank ner men jag mår lite dåligt av det så det ska inte bli någon vana.


Jag tog bussen hem och har nu ätit en sån där soppa igen, fast med fisk denna gång.


Molkosan har jag börjat dricka också.


Det är skönt och avslappnande att vara ensam hemma en kväll.


Hoppas att du har en bra kväll <3

ANNONS
Av grongoling2 - Onsdag 11 jan 15:30

Dags att bli värre med magen igen.


Svårt att stå ut när det gör riktigt ont. Det blir bättre när jag är uppe, och på morgonen när jag inte vill gå upp eftersom jag sovit för lite och ligger och somnar till hela tiden men vaknar av att det gör så ont, så är det nästan mardrömslikt.


Har fått en massa tips på fb i dag, och ska nog träffa en homeopat i nästa vecka. Nu ska jag i alla fall försöka att göra Allt Rätt igen, det vill säga äta mer försiktigt. Den där béarnaisesåsen i förrgår i kombination med lutfisksåsen i går kväll var kanske inte det bästa. Bror kom hit i går och jag hade gjort lutfisk till oss. Vi hade trevligt och lekte frågesport med utgångspunkt från Alf Henrikssons bok Alla tider där det löper en tidaxel längst ner på alla sidor och det står några artiklar på varje sida, med bilder, på vad som hände då, årtionde för årtionde. Börjar ca 2000 f.Kr och slutar 1940. Vi slumpade fram ett årtal och sen valde en person något som stod på det uppslaget att fråga om. Kuligt. Jag lärde mig till exempel att längden på en yard fastställdes i England efter hur lång en kungs underarm var. Han måste ju ha varit en jätte då.


Det hände en konstig sak i går. När jag var i affären för att leta lutfisk så mötte jag min f.d terapeut. Mitt halmstrå under nästan femton år. Många känslor gjorde sig påminda och jag klarade att inte stänga av helt. Vi pratade lite, hon kramade mig jättehårt två gånger, sen skulle hon i väg, aktiv som alltid fast hon är pensionär nu.


När jag sen kom hem så var jag bedrövad. Vad hände med mig, vart tog jag vägen? Det har gått så många år sedan vi sågs regelbundet och då jobbade jag fast jag hade så mycket ångest att jag inte vågade en hel hög med saker. Hon hjälpte mig stå ut och förstå det som kändes inom mig.


Jag saknar verkligen att arbeta, det gör jag. Inte så att det var perfekt, för det var ofta stressigt, men det är en sådan enorm skillnad nu. På ett sätt har väl många rätt som säger att det inte är bra att bli sjukskriven, att det är så himla mycket runtikring ett arbete som är bra och som man missar. Hade ju varit toppen att få hjälp att kunna jobba på något vis, något riktigt jobb. Men det finns ju inte, verkar det som.


Nu dricker jag fänkålste, som jag hämtade i dag på posten. Jag är trött och sliten och vill gärna sova en stund men det är nog inte så bra att ligga ner.


I dag har jag blivit klar med ett jobb och levererat det.


I dag har det snöat på tvären, nästan storm. Ska försöka visa det i bild från två fönster här. Och en bild på ett fint vykort som finns att köpa i kyrkan härintill och en bild på ett fat som jag har som blomfat och gillar. 

     


Ha det riktigt bra <3

Av grongoling2 - Måndag 9 jan 21:19

Inte blev det någo skrivande i dag, fast jag hade hoppats det.

Första dagen i ensamhet. Bara det är så ovant och skönt att det nog inte går att planera så mycket då.

Förutom jobb har jag inte gjort så mycket.

Lite inomhusmotion till Ted Gärdestad.

Från gården fick vi en bit innanlår som marinerades i går. I dag lade jag den i ugnen vid middagstid, det vill säga klockan tolv här i Skåne. Temperaturen var löjligt låg och det tog nästan sju timmar innan den var klar. 

Framåt kvällen gjorde jag riktig béarnaisesås och sen gjorde vi även ugnsbakade sötpotatisstavar samt en sallad.

Det blev så gott, ett jättebra sätt att laga lite torrt nötkött. Blev mycket saftigt och välsmakande.


Har kanske lyckats slappna av något.


Ett tips till från svt play - filmen Turist. Rätt bra ändå. Lite otäck.


Det är inte alldeles lätt att helt avstå från det som är sött - inser nu hur mycket jag fuskat i det lilla tidigare. Ingen chokladbit, ingen frukt, ingen chokladboll eller så. Men man vänjer sig för det mesta faktiskt.


Så det blev ändå ganska mycket en vilodag i dag. Tack för det.


Hej på dej <3

Av grongoling2 - Söndag 8 jan 21:11

Jag vet inte hur det blir så, eller varför, men det blir lätt för mycket aktivitet.


Jag vill ju vara aktiv men inte hyperaktiv.


Livskvalitet för mig är inte nödvändigtvis att gå på som en robot hela dagen.


Jo, jag vet lite hur det kommer sig.


Jag mår ibland inte så bra. Kan vara illamående eller ha ont i magen. På morgnarna, särskilt om jag stiger upp senare än vanligt, kan jag känna mig nästan yr, i alla fall otroligt oväckt i kroppen. 


Efter frukost är en promenad det bästa för att jag ska få må bra igen.


I början av promenaden mår jag för det mesta dåligt. Känner mig lite "borta" i huvudet, kroppen är ringrostig och jag vill inte ha sällskap. Efter kanske 40 minuter, om jag går raskt, blir jag varm, väckt liksom. I dag blev jag till och med för varm eftersom täckbyxor var att ta i. Dem fick jag ta av mig i parken och sen mådde jag efter ett tag jättemycket bättre. Men ändå kommer yrheten tillbaka hela tiden. Hemma fortsatte jag med gymnastik - kan som sagt inte springa - och när jag gjort det en stund, DÅ börjar jag må bra, liksom som vanligt.


Sen är ju steget inte långt till att bli för trött. Men jag behöver tydligen skramlas i gång ordentligt på dagarna.


I dag har det satts upp ett slags krokar som gardinerna kan hakas upp på. Då ser man plötsligt hela fönstren och det kommer in mycket mer ljus. Det är väldigt fint.


Förutom gymnastiken med gummiband och lite sånt, så har jag gjort mina övningar för bättre balans i hur jag står och går och så.


Gott mos på selleri, kålrot och purjolök har jag gjort. 


Magen är på inget vis bra.


Roseanna är riktigt bra.


Har även jobbat i dag.


Ser fram emot i morgon då jag ska vara ensam hemma för första gången på riktigt länge.


Hoppas du har en trevlig kväll <3

Av grongoling2 - Lördag 7 jan 19:38

I dag var det ett helt annat väder - fykig snö när vi vaknade. Ganska mörkt fast det var dag. Det är mysigt och lugnande när snön ligger. 


Vi gick ut och då hade det tydligen töat lite och sen blivit kallare igen för det var skorpa och ishalt. Det var inte så mysigt.


Vi gick till Astrid och aporna för jag skulle köpa ofiltrerad vinäger, det är den man ska äta på mitt program. Lite annat köpte vi också.


En bil kunde inte stanna vid övergångsstället, halkade framåt en bit. Så det var halt.


På gågatan här bredvid hade de fläkt upp ett stort hål med grävmaskinerna. Visade sig att gatan legat under vatten i morse på grund av en vattenläcka. Nu kunde vi se röret som gått sönder, ett rostigt, stort gammalt rör med ett ordentligt hål i. Nu har de nog lagat det tillfälligt med en slang som bypassar hålet. 


Det har inte blivit så mycket av i dag. Jag var tvungen att ta hand om rätt mycket grönkål och frysa in. Efter ytterligare en promenad till en affär gjorde jag en god kikärtsgryta. Jag hade i morötter i stället för tomater och lite tomatpuré. Det blev väldigt gott fast nu svider det i magen på grund av all lime jag hade i.


Nu har jag gjort ny hummus.


Vi funderar och mäter på att kanske kanske ha rummet innanför köket som sovrum. Det vi har nu är väldigt stort och vi använder det ju inte till något annat än att sova i. Dessutom är det bättre luft i jungfrukammaren eftersom den vetter mot gården. Tyst är det också där, och ingen sol skiner någonsin in där.


Nackdelen är att jag undrar om jag kommer att känna mig avslappnad där om jag vill vila och andra vara aktiva. En massa skrammel i köket när man ska sova är ju inte skönt. Sånt behöver jag tänka på.


I kväll tänkte jag se Les Misérables  som går på tvåan.


Nu är det trettondagskonsert på tv.


Jag kunde sova lite bättre i natt.


Önskar dig en trevlig kväll <3

Av grongoling2 - Fredag 6 jan 22:37

I natt har det varit riktigt kallt, minus tio.


Det är välgörande med riktig kyla någon gång på vintern. Då blir det liksom någon vits med dessa uppvärmda bostäder och tjocka vantar vi har.


Det är ju skönt att vara bara vi två igen. Sov halvbra i natt. Har läst i Roseanna på min elektroniska bokläsare och det fungerar väldigt bra tycker jag. Får bara se till att jag inte råkar tappa den i golvet om jag skulle somna mitt i en mening,som jag ofta gör.


Vi har tagit en längre promenad i solen. Jag med täckbyxor eftersom jag inte kan ha långkalsonger.


I dag har jag ätit enligt programmet och inser att jag inte alls är avvand vid socker. Det känns jobbigt att helt avstå från det. Så det betyder kanske att jag behöver vänja mig av. Tur att jag tycker om vanligt mat också, inte bara sötsaker.


Mycket kålfräs de här dagarna, grönkål och rödkål och vitkål.


Vi har sett På spåret, roligt. Och jag orkade göra mina övningar lite mer ordentligt i dag.


Kan tipsa om en jättebra BBC-serie som finns i sin helhet - tre avsnitt - på svt play nu: Doctor Thorne. Den bygger på en roman av Trollope och är som sagt hur bra som helst.


Sov gott <3

Av grongoling2 - Torsdag 5 jan 17:42

I natt gick det i alla fall lite bättre att sova, kanske fem timmar.


I går åt vi en god sallad och sen blev det ugnspannkaka. Jag har nog förstått att gluten inte är bra för mig. I en vecka har jag ätit lussebulle och macka om dagarna, och härom dagen började det bli jobbigare med mina kalla fingrar - Raynauds syndrom. Det var inte kallare runtom mig, det bara blev värre. Och lederna började bli lite svullna och göra ont.


Det kan ju vara en slump men detta har blivit bättre under det glutenfria året och nu sämre igen. Inte helt bra, men mycket bättre faktiskt.


Jag läste ut Nice Work, en trevlig bok om hur det var på det glada 80-talen i England, i en industristad med ett universitet. Dessa två miljöer möts i form av en pragmatisk vd och en feministisk lektor i litteratur. Bra skriven.


Nu ska jag väl ta en julklapp i besittning, en sån där elektronisk bok. Man kan ladda ner böcker i den och läsa och även låna på biblioteket. 


Det har blivit ohemult kallt efter övesvämningarna i går. Sonen åkte norrut i dag och vi följde honom till tåget. Det var vind rakt norrifrån, och vi gick norrut. Sonen som är norrlänning säger att så här kallt är det inte ens när det är 15 minus i Östersund. Ett litet erkännande till oss skånska förmenta veklingar tycker jag. Något tål vi alltså.


Fast vi tog bussen hem.


Jag har jobbat men inte så mycket. Ätit nyttigt, eller försökt i alla fall. Sen åkte vi och hämtade mat från gården och denna gång var det även kött. Så fina grejer de har. Åkte om vännen som också har det här arrangemanget och lämnade av mat. Hälsade på två söta missar.


Nu är jag hemma och har gjort mina övningar men är så trött. Det är dessutom utkylt köket eftersom jag inte kan stänga fönstret där det är en fläkt framför, som sattes på innan i dag då jag gjorde mitt bovetebröd. Det luktar sötaktigt och inte gott när det gräddas nämligen.


Återstår att försöka få ihop någon mat i dag. Gårdsmaten är superbra men har en nackdel - det tar tid att laga den.


Sett hela Juicebaren, det var faktiskt fin.


Tackat nej och tackat nej och tackat nej. Behöver vila denna helg.


Kram <3

Presentation


Överlevare som vill leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gröngöling 2 med Blogkeen
Följ Gröngöling 2 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se