Senaste inläggen

Av grongoling2 - 17 februari 2017 09:10

Lite paus med förkylningen.

Jag sover dåligt faktiskt. I natt vaknade jag fyra och nånting och har inte sovit sedan dess. Somnade i och för sig redan vid elva i går men ändå.


Och så går jag fortsatt ner i vikt, och det är ju jättebra. Även om jag blir lite trött av det också.


I går försökte jag mig på att gå på stan. Det gick bara sådär. Kom först till en klädaffär som ligger nära hemmet. Jag tänkte att jag skulle titta in på väg till andra affärer, men jag blev kvar där en stund.


De hade fått in en massa nya kläder och jag letar efter en ny topp. Samlade på mig en rätt stor hög med kläder, den blev extra stor eftersom jag tog allt i två storlekar, M och L. 


Började prova och gick ut ur provrummet iklädd en topp för att bättre kunna se på håll i en spegel. En expedit stod utanför min dörr och höll på med något. Hon tittade in i mitt provrum och sa: Du är snäll och plockar upp kläderna från golvet. 


Det var så många plagg att några hade glidit ner från pallen på golvet. De flesta var upphängda på en stång. Kanske jag är gammaldags men jag tycker inte att det är okej att säga så till en kund. Jag svarade: Ja, jag tog så många kläder att några gled ner. Men jag gick inte dit och plockade upp dem. När jag sen gick in i provrummet igen så plockade jag förstås upp dem, men som expedit tycker jag inte att man behöver säga så. Hon kunde ju själv plockat upp dem då. Det finns dessutom heltäckningsmatta där och jag förmodar att den dammsuges varje kväll så det borde inte vara så hemskt. Jag kom tio på morgonen, de hade just öppnat.


Nå. Jag gick ut i nästa plagg och expediten stod kvar. Hon sa: Den var inte bra på dig. Du ser ren ... hon gjorde en ful grimas - blek ut.


Jaha, sa jag. Fnissade lite blygt för jag blev ställd. Den var inte jättebra på mig men jag behöver kanske inte någon som berättar det för mig på det viset. 


Gick in och provade en klänning denna gång. Gick ut, och expediten hade väl vuxit fast där för hon stod kvar. Jag tyckte att klänningen var rätt snygg, lite svart och grågrön i färgen. Hon sa: Den var bättre. Du är fin i modellen i alla fall. Underförstått att färgen inte var bra då? kan man ju undra. Jag sa: Jag tycker nog att den var ganska bra på mig, och fick inget svar.


Nä, jag tappade humöret där lite, i affären. Sen fick jag en allergisk reaktion för tydligen var det ganska silkiga tyget inte slätt nog för min känsliga kropp. Jag gick hem för jag blir så trött när jag får en sån reaktion. 


Lite trist stil tycker jag, för en som jobbar i klädaffär.


Jag har nästan mer ont i ryggen nu, för mina övningar har inte gett önskad effekt, fick jag reda på i går. Känner mig lite nedslagen för det för jag vill ju inte göra övningar som förvärrar, och det har jag nog gjort nu.


Jag har fått nya övningar och ska väl försöka mig på dem, om jag törs.


Det blev inte jobbat något i går, jag var för trött eller vad det nu var. Övningarna och affären tog min tid och kraft.


Gick i alla fall och handlade på hemköp i går.


Efter vår mat åkte vi och hämtade grönsaker och sen fick coop ett av våra numera sällsynta besök. Vi storhandlade lite, så att säga. Det är ju inte billigt när man måste till affären. 


Vi fick vår räkning på det kort vi använder när vi handlar mat, och det var på mindre än hälften jämfört med förra. Då var det ju julräkningen, men ändå. Gårdens mat har gjort att vi sparar mycket pengar varje månad, vilket är tur med tanke på hyran här.


Det att vi begränsar oss så pass mycket i vad vi äter är nog halva besparingen, att vi helt enkelt inte går och handlar så ofta. Men det får ju inte bli hur begränsat som helst. I går köpte jag tonfisk till exempel, som vi åt.


Sen lämnade vi mat hos vår vän. Hälsade på katterna, fick fänkålste och berättade lite om vad vi gjort på gården i lördags.


Nyheterna i morse var extra hemska och jag orkade inte höra på dem. Vi slog över till barnkanalen och såg Pippi i stället.

ANNONS
Av grongoling2 - 15 februari 2017 17:12

Jag sover fortfarande för lite, och är trött på dagarna.


I dag har jag röjt lite, sorterat papper och sådant. Strukit två dukar som jag lagt på en byrå och på "disken" i serveringsgången.


Har haft ganska ont av magkatarren, så det är jättetråkigt att den är på väg tillbaka trots att jag försöker låta bli att äta på kvällarna.


Jag har jobbat liggande, ännu ett kapitel har jag klippt och klistrat ifrån. Yey.


Orkar inte bry mig om något mer. Solen har skinit och det skulle bli sex grader så det måste ju ha varit vårlikt ute. Men men.

ANNONS
Av grongoling2 - 14 februari 2017 22:35

Det är visst dags för infektion här, för det går inte att mota känslan av förkylning den här gången. Den kommer tillbaka och gör mig så trött och matt. 


Jag sov för lite i natt igen, så det har varit en ganska trött dag. Kämpara vidare med sammanfattningen trots att jag protesterade för chefen. Han tycker att jag ska fortsätta försöka. Kan konstatera att det blir världens sämsta sammanfattning. Jag har bara klippt ut vissa meningar och staplat efter varandra, och ganska många också eftersom det är rätt så komplicerade resonemang så det går inte att skära bort för mycket. Men det är kanske en början. Gjorde bara klart ett kapitel, vägrar liksom göra mer. Orkar inte helt enkelt.


Solen börjar bli så stark i mellanrummet, så nu hoppas jag lite på att vi ska kunna rockera så att jag kan få ett arbetsrum som inte vetter åt söder.


Har insett att jag inte kan sitta så mycket som jag gör, ryggen klarar inte det. Jag får ont när ischiasnerven kläms. Så jag fick masa mig upp efter halva dagen i dag. Det kommer att stasa i benen, eller vad det heter. Jag menar egentligen att benen blir lite svullna när jag står. Men då får jag hantera det på något vis. Kan inte sitta bara för den sakens skull.


Jag pratar bara om krämpor. Jag är som Emmas pappa i boken Emma - en "valetudinarian". Kanske för att ... jag känner mig övergiven.


Har inte dansat alls i dag nästan. Inte sjungit heller för jag har ont i halsen. Men gjort nya övningar som känns lite underligt i ena höften, vilket säkert är meningen. Jag meddelar hur det känns och får svar samma dag, det är bra.


Har ont i magen ibland och klarar mig inte helt utan gaviscon eller bikarbonat.


Tog fram sopborsten i dag, ett verktyg som jag föredrar framför dammsugaren, varje gång nästan. Sopade och våttorkade golven i köket, serveringsgången och badrummet. Det behövdes.


Sen lade jag mig och slumrade lite och då kom min man hem med en ros i en kruka. Det var gulligt av honom. Via tvättstugan gick vi till ett trevligt hamburgerställe på Centralen där vi åt. Jag blev inte alls mätt och det var inte så gott som det brukar vara. Via den nya mataffären i Hansacompagniet tog vi oss hem igen och min man gjorde semlor till oss. Jag låg och flämtade, helt slut efter att ha klättrat uppför kökstrappan från tvättstugan. Feber är jobbigt. 


Vi såg en På spåret som vi missat. 


Ja, så är det i dag. 


<3

Av grongoling2 - 13 februari 2017 22:57

I går gjorde jag övningar så det stod härliga till. Först de vanliga, och sedan den där benen rättas lite, och den tar en timme att göra. Man ligger bara på golvet på rygg så det är inte jobbigt, men det tar tid.


Vad gör man när man inte får någon återkoppling från sin partner? Jo, man frågar, efter en del om och men. Och då kan det hända att man får höra en del trevliga saker som gör en glad. Det fick jag göra i går. Det tar ju extra bra eftersom jag inte fått höra det på ungefär trettio år. Han hävdar att han visst sagt det flera gånger. Inne i sitt eget huvud i så fall.


I morse vaknade jag klockan fyra. Mannens väckarklocka stod på tio i fem och sen smet han i väg till tåget. Jag lyckades somna om en stund sedan.


Tog en liten promenad till Åhléns för jag har ju fått för mig att jag ska hitta någon inomhusjacka, som en kavaj fast en jacka. Men hittade ingen. 


Har jobbat, eller kanske mer försökt att jobba. Jag verkar inte fixa den här sammanfattningen som jag ska göra. Det är så svår text och koncentrerad, kan inte ta utdrag från den. Känner mig hopplös, alternativt obstinat. Får väl snacka med chefen i morgon om hur vi ska lägga upp det.


Har haft turen att prata i en och en halv timme med sonen. Roligt! Och en halvtimme med dottern, där går det oftast fortare, men lika kul ändå.


Jag dansar runt här rätt mycket, så mycket som ryggen tillåter. Laddade hem en gratisapp så jag kan spela in när jag sjunger. Denna låt har jag sjungit till i dag, förekommer i Skam givetvis:


Tycker det är en mysig låt.


Letade efter våra 45-varvare men de verkar vara nedpackade någonstans. Är sugen på att höra Birdland högt.


Coldplay var en av dotterns favoriter för rätt längesedan.


Men det har inte blivit så mycket av i dag. Trött och sliten och magen gör mig trött. Och så har jag fått ont i halsen, blä för det.


Jo, jag fick ju höra att jag har en vacker röst så då var det extra kul att spela in när jag sjunger.


Kram från en älskad, intelligent, söt och omtänksam gröngöling med vacker röst :D

Av grongoling2 - 12 februari 2017 14:48

I dag flödar solen in genom fönstren här i mellanrummet.Solskenet har just flyttat sig från min plats vid datorn, annars hade jag inte kunnat sitta här nu.


Jag sov hyfsat natten till lördagen och då gick vi upp rätt tidigt eftersom vi skulle till gården som vi får våra grönsaker och vårt kött ifrån. Vi snodde ihop rödbetssalladen och bara tog med fetaosten som kunde smulas i precis före servering.


Det var kallt i går - några minusgrader och en rätt hård ostlig vind, inte att leka med. Solen sken när vi åkte. På vägen hämtade vi upp ännu en medlem och sen åkte vi en timme norrut. Solen gick i moln på vägen. 


Vi kom lite för tidigt till gården, vi var först. Hon som sköter den kom och mötte oss - en så härlig, vacker och inspirerande människa. Det var mest henne vi träffade, hennes man är lika mycket med men det var mest hon som pratade. De gör inte detta för dem själva, utan för framtiden, för dem som kommer efter oss. Vilken underbar vision och så ovanligt sätt att leva och se på livet i dag. Jag är inte säker men de kan vara troende också. Jag gillar dem i alla fall mycket, de gör så mycket bra.


Vi åkte en runda och fick se ägorna, som var ganska stora, dock inte så stora jämfört med många andra i närheten, men skånska gårdar är väl stora, tror jag. Det var flackt och blåsigt och en massa, massa snö. Iskallt, formligen. Vi gick ut och promenerade lite för att se hur långt ägorna sträckte sig. Sen tillbaka till gården och där fortsatte vi utomhus då vi gick till korna. De är jämt utomhus fast under tak om de vill. Jag har aldrig sett en så stor tjur som den ena avelstjuren där. Storkossan var också tecknad film-stor. De ville klappas på sina lurviga huvuden och på manken. De har rangordning och en som är högre i rang kommer och puttar bort en lägre stående från höet. Den som var längst ner var väldigt mager. Hon hade kommit till nyligen, en som grannarn hade tänkt ta kål på, så dessa räddade henne men hon är lägst i rang och som sagt väldigt mager. Så gör dessa hjorddjur tydligen.


När vi kom svävade en väldigt stor glada över gården i vindhanget. Vi kunde se den så bra, den var som sagt enorm och stod nästan still på låg höjd. Vackert.


Mötet som hölls sedan ägde rum i en oeldad lokal men det fanns en enorm värmefläkt som kunde vara i gång små stunder. Däremellan blev det svinkallt och våra tår var helt bortdomnade större delen av dagen. 


Vi fick soppa till lunch och sen började mötet som innehöll diskussioner om vilka grönsaker som ska odlas och avgift. Mycket givande och roligt. Sen åt vi vår medhavda mat, alla bidrog med något.


Ja, sen åkte vi hem. Det var en så klok och fin schäfertik med hela tiden, och en söt katt som ville klappas väldigt mycket.


Att jag klarar sånt här. För några år sedan hade detta varit helt otänkbart. Att jag skulle åka i väg så, och att vi skulle ta på oss att köra en annan också så att vi hade ansvar för en till. Och att jag skulle vara i en så främmande miljö så länge, träffa folk och våga äta och allt. I går var jag knappt ens nervös och är inte helt slut i dag. Allt klarar jag verkligen inte nu, men en sån här sak går och det är ju underbart, faktiskt.


Fick ligga i badet och tina upp en god stund när vi kom hem.


I dag har vi varit på en promenad i solen. Jag köpte nitritfritt bacon i fredags och har ätit lite av det till lunch. 


Kram <3

Av grongoling2 - 11 februari 2017 00:05

Bara några rader - jag vill ju helst skriva lite varje dag.


Nu bidde det sent igen.


Mannen lyckades komma hem i går i alla fall, eller vid tvåtiden på natten. Ändå bra med tanke på omständigheterna.


Jag å min sida lyckades sova bra, jätteskönt. 


Jobbat en del i dag, promenerat inne och sen åt jag en något extrem lunch, vilket jag inte fattade när det hände.


Först en halv papaya och kinakål som jag gjorde sallad på. Sen en grönsakssoppa gjord på ... en hel kålrot. Och en lök och röda linser. Sen fick jag jätteont i magen och den blev väl helt uppblåst eller nåt. Man kan ju inte äta en hel kålrot! Tydligen kan man men inte ostraffat.


Gick ut på stan och letade snygga toppar som jag inte hittade. Fick mer och mer ont och efter en tur till Hemköp stack jag hem. Mannen drog till jobb och jobbfest, jag lade mig i sängen med kramper hela kvällen. Inte kul alls.


Så jag pallrade mig upp vid nio, kokade rödbetor till en sallad jag ska göra i morgon. Och gjorde lite mat som jag kunde äta till slut. Gjort mina nya övningar också, de känns rätt bra.


Det är så härligt att läsa kommentarer till skam på norska NRK:s hemsida. Fint skrivna och tolkar mina känslor ganska på pricken.


Nu hoppas jag få sova bra även i natt.


Kram <3

Av grongoling2 - 9 februari 2017 18:26

Sömnen funkade inte i natt, delvis för att klockan ringde så där tio i fem då mannen skulle till en rödögd avgång.


Så jag har legat hela dagen med något litet avbrott. Lyssnat på musik från tv-serien, jobbat faktiskt, sett en dålig film.


Försökte skjuta på att hämta grönsaker till i morgon men det fungerade inte så jag fick klä på mig och hänga med i vännens bil. Det gick bra. Det är faktiskt så befriande att öppna sig och berätta hur det står till. Då minskar stressen avsevärt.


Jag ser ut som ... en skata. Det syns i ansiktet att jag gått ner några kilon och när jag dessutom inte sovit och inte rört mig så ser jag ännu mer skabbig ut. Nåja.


Jag är ändå lite glad. Jag har skrivit en liten dikt på min skrivblogg.


Men nu är det jättestrul med tågen från huvudstaden och det är inte alls kul ju. Hoppas han kommer hem snart.


Här är en låt från serien, en bra en.


Av grongoling2 - 8 februari 2017 20:59

Skönt att magen har varit lugnare i dag! Vet inte hur det kommer sig, eller varför det är jobbigare vissa dagar.


Orkat gå runt. Det har snöat i dag och snön ligger. Men jag var inomhus. Gått som sagt, och även gjort mina övningar. När jag nu tar bilder på mig, som jag ska i den här metoden, så ser jag hur otroligt sned jag är i ena höften. Hoppas det inte har blivit värre, då har något blivit fel. Men vi får se vad behandlaren säger.


Ändå skönt att inte vara dödstrött i dag.


Jag har inte gjort mycket jobb alls, men kapitel två är i alla fall sammanfattat. Nästan enbart med citat från boken, men ändå.


Jag har gjort en rätt ambitiös gryta med en massa rotfrukter och malet kött från gården. Det blev gott.

Presentation


Överlevare som vill leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gröngöling 2 med Blogkeen
Följ Gröngöling 2 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se