Senaste inläggen

Av grongoling2 - Fredag 27 jan 22:13

Jag lyckas jobba en del fast jag gör det från sängen.


I går tog jag på mig mer presentabla kläder och gick i väg till en restaurang cirka en halvtimmes väg härifrån, vid Slussen. Där träffade jag en som jag faktiskt knappt känner men gillar mycket, en som jag jobbat med och som just givit ut en diktbok. Jag fick den nu, eller jag har betalat den, och så åt vi god mat. Så roligt för mig att träffa en rar och dessutom ung människa. Vi pratade om psykiska diagnoser bland annat och det var så fint att få berätta lite om en närstående till mig och få förståelse och kunskap tillbaka.


Dock var det lite jobbigt efter ett tag, för jag hänger inte med i tempot. Blev trött av att prata så länge, eller det var kanske två timmar. Sen promenerade vi åt mitt håll tillsammans, trevligt alltihop. Och jag var inte så trött heller.


I dag har jag haft mer ont i magen, gastritmagen, tråkigt. Sprungit och gått i en timme här hemma, annars vila.


Och framåt fyra gick jag ut, blev upplockad av en vän och vi åkte för att hämta veckans mat. Fina rotfrukter.


I går kokade jag upp lite bringa enligt ett recept. Det fick koka i nästan tre timmar och sedan tog vi upp köttet från den mumsiga buljongen och lade köttet i press över natten. I dag skar vi det fint och ljummade det i lite av buljongen medan vi gjorde rotmos samt sås på buljongen, och lade i pepparrot. Det blev så delikat så jag har sällan ätit godare. Kinakål blev salladen som var till. Föråt mig nästan. Jag har ju gått ner tre kilo denna vecka på grund av magsjukan och det kanske gjorde att jag kunde springa utan att få ont i ryggen ... vet inte. Jag försöker få alla att se säsong tre av Skam, och jag lyckades i går. Fast det kanske bara är jag som är så entusiastisk. 


Jag skriver korta stycken om barndomen. I ljuset av den fina diktboken tycker jag inte att det blir så bra, men det är ingen orsak att sluta egentligen. Det blir en del känslor som kommer upp. Men att ha känslor vill jag vänja mig vid.


Jag är i en bubbla av känslor och jag vill inte ta mig ut. Ibland går det hål på bubblan förstås, alltid när jag träffar andra och ska förhålla mig till världen. Men jag vill stanna här inne, kanske det är det som är meningen egentligen?


Hoppas att du har det bra <3

ANNONS
Av grongoling2 - Torsdag 26 jan 10:22

Antingen har jag blivit magsjuk av någon virus eller vad det nu är som man blir magsjuk av, eller så är det den homeopatiska medicinen som gör det, men jag är i alla fall som magsjuk och har legat i sängen hela onsdagen och det ser ut som om torsdagen kommer att bli likadan. Jag provar nu med lite ks i ljummet vatten vilket rekommenderas vid magsjuka, för att magmunnen ska öppna sig. Jag blir så trött och matt av sådant här så det är jobbigt för mig att vara uppe.


Det händer att jag skriver. Det blir dock korta bitar. Som dikt? Som prosadikt? 


Jan Guillou säger ju ofta att det är en myt och humbug att skrivandet skulle leva sitt eget liv, att författaren skriver men vet inte riktigt själv vad det ska bli innan hen börjar skriva. Nej, säger JG, man följer sin plan och sen är det inte mer.


Beror kanske på hur man skriver. Om man är inne och tittar på känslor och bilder som har med dem att göra, så vet man inte vad som ska komma, riktigt. Sen kan man ju fila på det och göra det mer medvetet. Men han kan inte dra alla över en kam. Eller dra alla över en kant, som en sa på tv.


De senaste dagarna har det inte varit så jobbigt med just magkatarren, och det var ju den jag ville ha hjälp med. Så jag försöker härda ut med medicinen.


Hoppas att du har det bra <3

ANNONS
Av grongoling2 - Tisdag 24 jan 15:51

Löwensköldska ringen som nu visas på svt är en jättebra film. Eller miniserie såg jag det som, men nu sänder de båda timmarna som en långfilm. Se den vetja.


Ja, det är lite ensamt.


Har skrivit lite på projektet. Och sjungit in några låtar, det var roligt.


Tagit en promenad. Sömnen var bättre i natt, men jag känner mig lite sliten. Kanske för att jag gått ner ett par kilo av att inte äta någonting efter middagen på kvällen och för att jag är lite dålig i magen, av något som jag inte vet. Kanske den nya homeopatiska medicinen. 


Så i dag övar jag mig på att inte hata mig för att jag inte gör någonting fast jag sovit.


Bland annat dessa har jag sjungit in, på kul. Därmed checkar jag ut för i dag.

Av grongoling2 - Måndag 23 jan 17:08

Att gå är också motion, läste jag precis på facebook.

Att liggsitta i sängen hela dagen, är det också motion?

Jag sov två - två! - timmar i natt. Från tolv till två. Hepp.

Det är bara att lägga ner den här dagen då ju.

Jobbat har jag kunnat ändå, lite, men utöver det intet.


Rullgardierna är till och med nere.


Så var det med det.

Av grongoling2 - Söndag 22 jan 22:32

Another day in paradise, or it should be.


Tusan vad jag sovit dåligt i några nätter nu. Vaknat och haft ont i magen. 


I morse gick vi dessutom upp tidigt för att åka och se hur kattflickorna mådde. De mådde bra. Hon som är försigkkommen kom och hälsade och båda kom när jag började lägga upp mat. Efter mat och besök i lådan ville de leka som bara den. Anföll varandra och anföll oss, särskilt mig där jag satt och försökte läsa tidningen. De är lite busiga som ungar väl är.


Sen har jag varit rätt frusen och ruggig i dag. Jobbat dessutom. 


Ryggen gör ju rätt ont och i dag fick jag låna ett så kallat torn där jag kan ha foten i olika höjdlägen för att rätta till saker. Jag har bara hunnit med ena benet/foten. 


Vi har lagat rotfruktsröra med fisk och potatis i dag.


Jag har just avslutat ett telefonsamtal med min författarpratvän. Det var givande att prata med den och jag fick många tips. Sån tur jag har.


Ska försöka varva ner efter samtalet så jag kan somna så småningom.


Jag hoppas att du har en bra kväll <3

Av grongoling2 - Lördag 21 jan 20:31

Har lyckats få ont i ryggen igen. Det hände när jag skulle göra mina nya övningar som var för tuffa. Min snälla terapeut ändrade dem direkt men skadan var faktiskt redan skedd. Jag har gjort några andra övningar men ischiasvärk går inte över så snabbt. Man får ge tusan i att sitta på en stol, det är viktigt. Gå mycket och ligga och vila emellan.


Jag var piggare i går, efter torsdagens vila. Dock gjorde ryggen att jag inte kunde träna så mycket, det blev en gåtur i stället och det får jag vara nöjd med. Min man hade fått ett möte ändrat och då stannade han hemma fast jag ville vara ensam. Jag är bortskämd men har också ett stort behov att vara ensam.


Är så modern för jag har skypat ett par gånger de senaste dagarna. Det går så bra så. Jag ser väl lite sliten ut och så men så är det ju. Vi skypar med kamera. Med bror skypar jag dock alltid utan kamera.


Jag forstätter min besatthet av den norska serien. Säsongerna 1 och 2 känns mest som upptakter till säsong 3 som är så bra. Det pirrar i hela kroppen av glädje och dans ibland, som att lilla gymnasiejag fick komma fram och ha kul igen. Jag vet, jag vet, jag hade INTE kul då. Men jag var ung. 


Vi hämtade både grönsaker och kött i går. Vi är så glada för att vi kan göra det.


Jag orkade inte se På spåret i går. Gjorde i ordning grönkål och frös in. Drack världens absolut äckligaste smoothie också med just grönkål, morot, nässelpulver och chlorella och kokosolja. Hottade upp den med vaniljpulver och kardemumma men fy för sören vad den smakade äckligt. Jag fick stoppa ner en banan också och då gick det nätt och jämnt.


Min homeopatiska medicin har kommit och jag har börjat ta den i dag.


Hade dock ont i magen i natt och har bara sovit i fyra timmar.


I dag har vi tagit en kortare promenad i en stad som Gud har hällt mjölk över. Dimma precis hela dagen, även nu i kväll. Och ingen vind, mysigt.


Alla de här inre förändringarna ändrar inte att jag tror och litar på Gud, och att Gud förstår för jag gör det i alla fall inte.


I dag har vi sett På spåret. Och så har vi passat två små kattflickor, åkt till dem och sett till dem lite. I natt ska de vara ensamma för första gången. Vi ska dit ganska tidigt i morgon bitti också hade vi tänkt.


Och så blev det lyx i kväll då vi köpte hem hamburgare. Vi har blivit så mycket bättre på att laga mat på sistone annars.


Till tonerna av den här hysteriska låten händer något väldigt gulligt i serien


Men annars gillar jag till exempel att dansa till den här

Av grongoling2 - Torsdag 19 jan 21:31

I dag har jag vilat hela dagen. Visst får man göra det ibland, visst?


Jag bara beslöt mig för det, när jag hade ont i magen efter frukost. Det hjälper att vila.


Att vila, att framhärda i det och i att fortsätta se på sådant på film som behagar mig och får mig att må bra, gör att sidor hos mig vaknar, sidor som sovit i många år. Kanske jag blir mer hel då, men det är också smärtsamt. Och skönt samtidigt. Det är skönt att släppa efter lite.


Mitt liv sedan jag fick barn har varit slitsamt. Visst hade jag det jobbigt innan också, men det kom så mycket konkret jobbigt i livet sedan jag fick barn - inte barnens fel förstås, men jag hade det jobbigt. En enorm ångest våg när jag fick första barnet, till exempel, totalt omogen mamma som jag var. Men en omogen partner dessutom. Allt ställdes på ända och jag fick inte sova, hade förlorat mycket blod, var ensam i Stockholm utan mina släktingar och med ingifta dito som inte fungerade som stöd när jag behövde det.


Min terapeut jobbade för högtryck för att hjälpa mig  och få mig att förstå att det är ett fint jobb att ta hand om sitt barn - det visste ju inte jag, givet min historia. Tur att hon fanns, tur att det gick bra att ta hand om min dotter, med matning och allt annat. Det gick faktiskt nästan jättebra. Men jag gick i dödsskuggans dal. 


Sen blev jag gravid alltför snabbt igen och det var inte bra. Blödningar från början nästan och det fortsatte så. Vattnet gick i vecka 25, sjukhus blickstilla i två veckor och barnet dog i vecka 27. Jag födde barnet som vanligt. Det var en svår tid. 


Vi flyttade äntligen ner hit då och det var skönt. Fick ännu ett barn och allt gick bra trots mycket oro.


Hade sjuhelsikes ångest och slutade äta och det går inte att beskriva. Slutade göra något mer än vara hemma. Började jobba så småningom men vågade inte resa någonstans på sådär 17 år. Total utmattning följde också under den tiden då jag inte kunde gå ens. Kunde gå när jag fick cancer, konstigt nog.


Nej vad börjar jag med nu, en litania!


I alla fall är det skönt att ta fram den gamla Lotta lite. Tro det eller ej, jag var rätt glad och pladdrig och hoppig när jag växte upp. Ångest javisst, men det var rätt mycket fart på mig och en del upptåg och skämt och så. 


Fint att bli lite mer hel, även om detta bara är tillfälligt.


I dag och i går åt jag bröd för att späda ut den lite för syrliga borsjtjen.


Och så blev jag uppraggad på fb i dag - ha ha. Men jag berättade att jag är gift förstås.


Pratade med min man om ovanstående i kväll och vi konstaterade hur omogna vi var när vi fick barn. Hur dumma vi var. Hade vi tänkt efter hade vi nog inte vågat skaffa barn. 


Hoppas att du har det bra <3

Av grongoling2 - Onsdag 18 jan 23:11

Jag vet inte vad jag har för diagnos men något fel måste det väl vara på en så pass gammal person som mig som gillar en ungdomsserie!

Men nu gör jag det och livet är för kort för att ha tråkigt så jag tittar på den ibland. Tycker att del 3 av Skam är så bra, bättre manus än de tidigare. 

Här sitter för övrigt jag och mår illa efter en jättegod borsjtj som min man har lagat så där fem liter av. Det var nog för mycket tomat i den. Dagen har annars varit lite bättre, har inte haft ont.

Jag tog en promenad i förmiddags och på tillbakavägen gick jag in på två loppisar. Köpte två ljuslyktor av den robusta karaktären, för jag kände för det. Det är verkligen inte min stil rent allmänt men nu ville jag ha detta. Billigt förstås och tunga doningar.

 

Jag har avjulat det mesta nu, bara barrig gran och en kvist i en vas som är kvar, samt ljusen på granen som jag inte har tillstånd att ta bort.


När jag funderade på mitt skrivande i dag så började jag rita strippar, som i bandes dessinées, tecknade serier alltså. För att se vad som ska vara med. Det var kul.


Ja, sen samlade jag ihop den homeopatiska medicin jag har (inte mycket) och tog mig till en homeopat som jag fått kontakt med via kontakter, så att säga. En rask promenad på en halvtimme dit, och det var kallt.


Jag ska nu testa en ny grej mot magkatarren, så hoppas jag att det kan vara något. Men jag har faktiskt inte några större förväntningar.


Kändes skönt att mannen lagat mat då jag varit ute och gått så mycket i dag.


Återstår att se hur och om jag kan kombinera min vanliga omeprazol med homeopatmedicinen. Förmodligen går inte det så jag ska försöka vara utan omeprazolen. Man kan ju alltid prova.


Vi har sett På spåret i kväll.


Nu hoppas jag att illamåendet ska gå över.


Jag har läst ut Roseanna och nu håller jag på med Charmen med tarmen.


Hoppas att du mår bra i dag <3

Presentation


Överlevare som vill leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gröngöling 2 med Blogkeen
Följ Gröngöling 2 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se