Senaste inläggen

Av grongoling2 - 6 februari 2017 15:58

Jag känner inte riktigt igen mig själv, som läget är nu.

Dels går jag fortfarande runt och är hög på känslor.

Det har jag inget emot.

Men dels är jag så himla trött och inkapabel.

Jag ska skriva en sammanfattning av en bok, kapitel för kapitel, på engelska. Boken är också på engelska. Och jag klarar det bara inte. Orkar inte anstränga mig så mycket.

Jag gjorde introduktionen, och började sedan på kapitel ett. Tyckte jag var oerhört duktig när jag knåpade på i en-två timmar. Och så var det så himla många sidor kvar på första kapitlet. Jag gav upp.


Får ta nya tag.


I natt sov jag tre timmar, så det kan ju vara en bidragande orsak.


Är fortsatt nere på minus fyra kilo och jag tror att det är det som gör mig trött. Omställningen, och att jag äter mindre om dagarna, fortsatt.


I går kväll pratade vi i en och en halv timme, min partner i författandet och jag. Det är inspirerande och roligt och så fint att någon går och tänker på hur jag ska skriva saker, ibland. 


I dag har jag ändå masat mig upp. Gjort övningarna direkt efter frukost och sedan tagit en timmes promenad här inne. Men ont i ryggen har jag ju.


Nu ska jag göra uppehåll i min homeopatiska medicin. Jag känner av dess effekt men inte så mycket i just magkatarren. Nu ska den fortsätta verka, fast jag inte äter den, konstigt nog.


Det blev grönsakssoppa till lunch i dag, en lite väl stark. Kanske var vitlöken som gjorde att det blev så mycket sting i den. För gurkmeja kan det väl inte vara, det smakar ju inte så mycket.


Kvinno- och mansroller i förhållande till psykisk sjukdom retar mig rätt mycket. Män tar ut svängarna mer, har mer tydliga symptom, rent generellt. Men kvinnor ska vara duktiga, har inte så mycket symptom och får dels inte så mycket hjälp då, och mår dels sämre, eller kan göra. Jag känner att det är dags för mig att manifestera min sjukdom lite mer. Eller mycket mer. Jag vägrar som sagt att göra vissa saker, och jag har börjat öva mig på att säga saker om min sjukdom till min man och till andra, så att de vet. Det får mig att må bättre.


<3

ANNONS
Av grongoling2 - 5 februari 2017 16:22

Ända sedan jag har fått tillbaka något av "känslor" eller "liv" eller kanske "njutning" i livet, så känns det som om jag vågar ta ut svängarna lite mer. 


I dag mår jag dock inte alls bra, men då har jag lagt av och gått och lagt mig, snarare än att göra saker fast det är för jobbigt och tungt.


Jag somnade klockan 22 i går kväll och vaknade klockan 6 i morse. Det blir ju en lång natts sömn, fast jag vaknade två gånger på natten, kortvarigt. Ändå är jag helt färdig i dag. Mår illa konstant och det är hemskt faktiskt.


Orkade släpa mig ut och följa dottern till tåget. Köpte henne en kaffe som hon kunde ha på tåget också. Men när jag och mannen skulle gå ut, nej då tog det helt stopp. Jag orkar inte ha det så här, egentligen, men det är inte någon som har frågat vad jag orkar och inte orkar. Jag har det ju så här nu.


Jag satte i mig en massa mat i går, kanske det inte var bra. Även bröd med gluten. Nej, jag vet inte.


Har skrivit lite i dag men det är så rörigt. Jag tycker inte att jag skriver bra helt enkelt. Jo, dikter eller kortare stycker i alla fall, dem är jag mer nöjd med. Men när jag till exempel ska börja beskriva vad pappa jobbade med, eller hur ledsen jag blev över en viss sak, ja, det gjorde jag ju, skrev det alltså. Men så hittar jag ett äldre dokument där jag beskrivit sådant som jag vill ha med, mera kortfattat. Kanske det var bättre skrivet, det känns så. Men det är skrivet i en annan stil och då blir det så krångligt.


Jag vill bara ligga i sängen och titta på tv och glömma allt. Allt vill jag glömma.


Tänk, jag lever så anonymt, så ensamt och dagarna går. Sen kommer en person hit vars nästan viktigaste person --- är jag. Kan man väl säga. Jag är hennes mamma, jag har varit mycket med henne, min man kunde inte vara hemma med henne utan det är min baby. Nu är hon en i mitt tycke underskön varelse, söt som bara den, smart och klok, rolig, aktiv, enormt "duktig" ... och hon har mig som mamma. Fattar inte hur det går ihop. Så klart är pojkvännen viktigast för henne nu, men en mamma kommer väl inte långt efter gissar jag. Superkonstigt att jag finns så tydligt för någon annan. Jag som är så otydlig. För hennes skull hoppar jag ur skalet fast jag egentligen inte kan det.

 


Jag slappar vidare för jag vägrar göra något annat i dag ...


Kram till dig <3

ANNONS
Av grongoling2 - 4 februari 2017 20:05

I går fick vi besök av dottern som bor här över helgen - roligt för oss.


Hon var trött för hon hade jobbat i ett dygn. Jag hade hoppats att hon skulle slippa sådant men det har hon inte gjort alltså.


Vi hade gjort mat, och det var en rödbetssallad med tsatsiki och köttfärslimpa.


När vi ätit stack jag i väg. Åkte buss till ett dikt-event. En som skulle följa med mig lämnade återbud. Frågade en annan kompis som inte kunde. 


På stället, som var ett musikställe med pub egentligen, kände jag faktiskt ingen utom poeten själv. Tre andra som egentligen skulle vara där, var inte där. Inte undra på att folk som jobbar hela dagarna är trötta klockan åtta en fredagkväll.


Nå. Jag satt i ett hörn och kände mig lite dum men inte värre än att jag verkligen njöt av att höra dikterna. Fick en jättefin dedikation i min bok också.


Jag stannade i två timmar och tog sedan bussen till centralen och promenerade därifrån hem.


I dag har det varit mulet och milt, ett skönt väder här i stan - älskar stan när det är milt och lite regnigt och inte blåsigt.


Vi tre åt en god frukost med parmaskinka med mera.


Sen gick vi ut på stan. En läderaffär ska stänga, dit gick vi. Sen i snitslad bana till köpcentrumet. Då gjorde vi ettl långt uppehåll på en klädaffär på vägen där mannen och dottern provade och stod i. Jag var lite smakråd och gick mellan provrummen. Kan ju inte ha ett enda vanligt klädesplagg själv.


På centrumet kollade vi in ljusmanschetter som var för vida. Köpte en liten snutt silverkedja som jag ska förläänga mitt julklappshalsband med. Billigt, hoppas att det fungerar också.


Fruktansvärt trött i dag. Inte van att vara uppe hela dagen, helt färdig alltså.


Till lunch åt vi rostat surdegsbröd med skivor av uppvärmd köttfärslimpa på, cheddarost, stekta tomater, stekt ägg, senap och kapris dessutom. Och sallad till. Det var jättegott. Sen somnade jag nästan, men bara nästan. Släpade mig ut med dottern igen till centrumet där hon köpte lite grejer.


Nu ligger jag i sängen, dottern träffar vänner och mannen ser på tv.


Är jättesömnig.

Av grongoling2 - 3 februari 2017 13:07

Jag har gått så långt att jag lyssnar på spellistan för Skam på spotify.

Roligt att få en ingång till ny musik. Allt gillar jag inte men en del gör jag. Och en del är gamla låtar fast inte nödvändigtvis bättre än de nya. Forever young vet jag inte om jag är så keen på till exempel, den spelas nu.


Sliten gröngöling. Att gå ner fyra kilo på mindre än två veckor tar verkligen på krafterna. Det är lite skönt, förstås och kanske är magen något bättre också. Att släpa runt på fyra mjölkpaket mindre märks, till exempel när jag böjer mig ner eller sitter på huk och ska resa mig upp. Det gick ju knappt innan och nu går det lättare.


Försöker också göra mina övningar men det är på gränsen att jag orkar det faktiskt.


I går tog jag en promenad på förmiddagen och kände då av slitenheten, fick ta det lugnt. Ringde min äldre ingifta släkting, och pratade nästan hela promenaden. Hon fyller nittio i år och spelar bowling varje vecka. Ska köpa ny bil. Härligt, och olika falla ödets lotter.


Har skrivit ett stycke på engelska som ska vara med på en ny hemsida, om mina ryggproblem. Och så läser jag boken om metoden i fråga.


Fick ligga och vila hela eftermiddagen i går efter promenaden. Efter middagen åkte vi och hämtade våra grönsaker och vårt kött samt avlämnade till vår vän. Fikade där en stund och lekte med katterna.


I dag har jag städat toaletterna, lite eftersatt. Och sen vilat i sängen, sliten, sliten.


Ah, 10cc, I'm not in love. Kan man ju inte låta bli att gilla lite i alla fall, fast den aldrig varit en favorit, inte ens när 10cc var mina tonårsidoler.


Känner hur mitt eget skrivande får för lite näring och vatten. Pratat med äldre släktingen om min morfar och hur han var och hade det. Jag träffade honom bara två gånger. Han var hungrig jämt som barn, uppvuxen under första världskriget. De hade en kolonilott och han gick dit och drog upp morötter och åt direkt som de var för att stilla hungern. Det är ändå inte så längesedan. Sen blev han rikast i landskapet men hur såg det ut inne i hjärtat? Det undrar jag. Det är inte roligt för ett barn att gå hungrig. Det fick min mamma också göra.


Så länge hon lyckas släcka min eld så är det svårt att få i gång skrivandet.


Kram till dig där ute <3

Av grongoling2 - 1 februari 2017 14:37

Fortsätter min kräftgång, dessa dagar, dessa veckor.


Jag har gått ner lite mer nu och det kanske gör mig extra trött. ÖVerlag är det bättre i magen men i natt vaknade jag och hade ont. Jag skulle på jobbmöte och gick dit fast jag hade ont Men två gaviscon fixade det faktiskt.


Vi hade ett intressant möte. Jag orkade inte vara ett spår nervös. Mötte ytterligare en person som ska vara med i vårt projekt. En rask promenad dit och en hem på en halvtimme vardera.


I går gjorde jag en lång övning igen för ryggen, en som tar en timme. 


Det blev kycklingsallad i går.


Till lunch i dag tog jag buljong från när jag kokade nötbringan. Kokade rot- och bladselleri, lök och gul morot i buljongen, hade bovetemackor med avokado på till. Det var gott.


Nu har jag lagt mig igen för jag orkar inte vara uppe. Tre timmars sömn i natt.


Lite jobb har det bilvit förutom mötet, och mer ska det väl bli nu.


Fick tips om att Fröken Friman är en bra serie.


Ja, det var det.

Av grongoling2 - 31 januari 2017 15:22

Det är jobbigare och svårare för mig att läsa en bok som jobb än att skriva. Kanske konstigt men så är det. 


En massa text. Intressant men ändå.


Jag kan verkligen rekommendera min läsplatta. Man kan ha den på mycket lågt ljus och om man läser innan man somnar gör det inget. Dels så bländas man inte alls och dels så stänger den av sig själv om man slutar bläddra. Man kan ha den helt utan ljus också och ha lampan tänd. Men jag brukar somna ifrån lampan så det är jättebra att jag slipper ha den tänd alls.


Men det bästa är att den är kopplad till bibliotekets eböcker, så det är så lätt att låna och att få tag på böcker.


En annan bra sak är att det inte är så tungt som en bok, lätt att hålla den.


I natt har jag sovit ganska bra, jätteskönt.


Men nu i eftermiddag, efter lunchen, så blev jag trött ändå och fick sova en liten stund i samband med en avslappningsövning.


Jag var ute och gick en stund i förmiddags, och pratade med en vän som jag inte hört av mig till på mer än ett år.


I går hade vi god mat. Små rödbetor som man bara skrubbae och hade lite olja på och de rostades hela i ugnen. Morötter på samma vis fast skalade. Ett fräs av kinakål och grönkål och purjolök och vitlök. Lite citronsmör till rotsakerna. 


Jag var jättetrött i går och bara låg och gjorde inte många knop alls, varken med boken eller annat. Kravlade upp och lagade mat medan mannen tog hela tvätten.


Boken handlar om hur viktigt det är med rörelse. Hm.


Hej till dig som läser här <3

Av grongoling2 - 30 januari 2017 14:19

Fått lite välsignelse i form av mindre ont i magen de senaste dagarna, söndag och måndag.


I lördags var jag så trött! Jag gick och lade mig vid nio och somnade tio med hjälp av en avslappningsövning som jag hittade på youtube.


Var vaken ett tag på natten men när jag sen vaknade kvart i åtta hade jag nog sovit i åtta timmar sammanlagt. Tack för det.


Och det var ju bra, eftersom vi var på en utflykt i går. Minimal ansträngning för mig och ganska maximal vinst. Min man fick köra och det var fuktigt och sedermera även lite snöslask. Dimmigt var det på vägen upp.


Vi snodde runt här och packade ihop oss - måste vara beredda att sova över borta om vädret skulle bli för dåligt för att åka hem i på kvällen. Jag haffade en naturlig chorizo som present på vägen till P-huset.


Vi for först tjugo mil norrut till vår lilla tös. Det blev så att vi åt först på Max innan vi kom till dem för vi var lite sena och de kom från en fest nånstans i busken samtidigt som vi kom. Vi köpte med mat till dem och de köpte semlor till mig och min man.


Det var så klart jätteroligt att träffa de små raringarna och prata en stund och fika (fick knappt ner semlan, den är ju jättesöt). Roligt att höra om deras planer och att de är uppskattade där de arbetar. De tycker om sin lilla ort och landskapet. Tror jag det.


Sen spelade vi det obligatoriska kortspelet, fast vi hann bara några rundor. Sedan åkte jag och min man ytterligare tio mil norrut till Sveriges Jerusalem för att övervara ett uruppförande av vår vän. Hu så kallt det var där, och sikten var superdålig. Vi kom lite sent till introduktionen också.


Roligt att träffa min kompis med dotter - min dotters goda vän. Jag hade glädjen att få prata Skam med ännu ett fan och hon försäkrade mig om att det var många i min ålder som också gillar serien. Skönt att höra, nästan.


Vår kompis stycke var det bästa på hela kvällen, så roligt att höra det. Jag åt matsäck i pausen och vi hann prata med dem vi känner både i pausen och efteråt en stund. Men vi kunde inte slå oss lösa sen för det var snö på gång. 


Vi åkte rätt snart hemåt. Dåligt väglag som bara den, för det var inte tillräckligt dåligt för att folk skulle sakta ner, bara på gränsern. Men det blev som tur var aldrig halt fast det var på gränsen ett tag. Men vi beslöt att åka hem för det blev bättre väder söderut. Skönt tycker jag för det är bökigt att sova över och sen stressa nästa morgon.


Ja, det var många ord om gårdagens händelser. 


Här hemma gjorde jag en övning som tog en timme. Sjukt lång tid, men jag hoppas den hjälper ischiasen lite.


I natt blev det "som vanligt" på det sättet att jag sov i tre jävla futtiga timmar.


Efter frukost så gjorde jag ändå gympa i en halvtimme, dansade och sprang och hoppade, intensivt alltså. Blev alldeles för trött av det, märks att jag inte sovit så mycket kanske. 


Jag orkar inte vara duktig - jag ger upp hela tiden och det är så skönt. I stället för att sitta och lida så har jag gått ohc lagt mig och legat hela dagen, eller halvsitter gör jag. Så det så.


Ska försöka bli pigg nog för att orka jobba och att jobba är i dag att läsa en bok. Det är svårare än att göra något aktivt för risken är större att jag somnar när jag läser än när jag skriver.


Har rätt mycket att göra egentligen. Men orkar inte.


Önskar dig en fin dag i dag.

Av grongoling2 - 28 januari 2017 16:30

Lördag, och solen har skinit hela dagen i dag.


Det var något som jag mest observerade inifrån. Sov dåligt och det blir nog lite värre med magen nu.


Men det är viktigt att gå upp och äta så det gjorde jag, tidigt.


Jag har städat lite och donat med mina blommor.


Fick ligga och vila rätt länge efter lunch och sen kom jag faktiskt ut i den nedåtgående solen. Gick mot den till parken. På väg dit passerar jag en idrottsplats där stadens hyllade fotbollslag tydligen skulle göra en insats, av alla människor med ljusblå halsdukar att döma.


Passerade först den öppna platsen utanför konsthallen där det ultimata vårtecknet kunde ses - skejtare som for hit och dit. Roligt!


Gick en rätt rask runda i parken och när jag ska gå uppför, som i trappor, så märks det att jag blivit tre kilo lättare. Skönt. 


I går hade jag lyckan att få prata med sonen och höra hur han har det i sin nya stad och med sin nya sysselsättning. Han går en kurs på universitetet och säger att han tycker det är roligt. Roligt att utbyta tankar och åsikter med en rar, trevlig och klok person.


Och i dag ringde dottern, så det blev jackpot. Hon var på väg hem efter nattjobb fast hon hade fått sova en del som tur var. Kanske, kanske att vi kan ses snart <3


Ja, det här med Skam, måste tjata lite om det. Varför tycker jag att den är så bra? Visst är säsong tre jättebra gjord och skådespelarna är mycket bra och så, men det är det ju mycket som är. Jag är dock inte en homosexuell man själv men jag relaterar mycket mer till personerna i den serien än till heteroförhållandena i de andra två säsongerna. Det tycker jag är lite konstigt ändå. 


Men det har väl med historien att göra, att jag inte identifierat mig med min mamma och inte känner mig som en typisk kvinna direkt, själv. Även om jag gillar män, så att säga. Ja, väldigt konstigt och kanske lite privat att skriva här men det är en ärlig reflektion. Dock gillar jag många historier om heteroförhållanden också, så det kan ju vara att det är kvaliteten som det kommer an på mest.


Det myllrade på köpcentrumet i dag men så är det också lönehelg.


Hoppas att du har det bra <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se