Senaste inläggen

Av grongoling2 - Torsdag 9 mars 16:52

Känner mig inte riktigt lika slut längre. I går kväll tog jag en promenad och det kändes okej. Så det är ju bra. Detta hindrar mig dock inte från att göra ingenting ett tag till. Inte dödstrött är inte lika med jättepigg. Känn din gråskala, kunde jag uppmana mig själv till. 


I går gjorde vi borsjtj. Och den blev inte god alls. Kanske berodde det på att vi slängde med en rödbeta som var väldigt mjuk och såg trist ut. Soppan smakade i alla fall äckligt, en bismak som av jord eller något annat. Jag saltade som bara den med örtsalt och hade crème fraiche till för att dölja smaken. Och sen blev jag förstås jättetörstig.


Roligt med skrivbloggen just nu, jag försöker mig på prosa. Kolla i den om du vill, länk i marginalen.


En unge håller på att bli frisk från sin förkylning - så kan det i alla fall vara och jag hoppas på det - och en annan unge har tagit tåget till sin forna hemstad mitt i Norrland. Där har folk sportlov nu nämligen.


Jag och mannen är här, vi. i denna överdimensionerade lägenhet. Jag går och putsar på den lite varje dag. Kanske dammtorkar, kanske vattnar blommorna, kanske plockar undan lite. Om vi orkar provar vi att byta sovrum till helgen. 


Denna vecka har jag skjutit upp saker som kanske sker nästa vecka i stället. 


<3

ANNONS
Av grongoling2 - Onsdag 8 mars 09:54

Jag kommer ihåg den känsla jag har nu från ... tjugo år tillbaka. Den sommaren mådde jag dåligt. Jag hade så mycket ångest och övergivenhetskänslor för att min terapeut var ledig över sommaren. Jag kunde inte överblicka hela den långa tid som hon skulle vara borta, och samtidigt hade jag små barn hemma, åtta och fyra år. Slogs med ångesten och när jag själv fick semester så kunde jag inte äta så bra. På morgonen försökte jag få i mig något men det gick inte bra. 


Jag kan inte gå igenom det som hände då, i mina känslor nu. Det finns ingen mening med det, och det gör ju bara ont. Men dagen fortsatte lika hopplös och utan förtröstan på att hon skulle komma tillbaka. Kanske mina känslor från sjukhuset där jag var fast, liten och övergiven som barn kom tillbaka?


Jag var ute ibland och gjorde saker, handlade mat kanske. När jag var ute i går på kvällen i ett köpcentrum så kom jag ihåg att jag känt så här tidigare. Nu hade jag inte den ångesten, men kroppen är som bekant en rätt stor del av ens person, så själva utmattningen av att inte ha ätit ordentligt var densamma. 


Så då fattade jag att jag behövde mat. Hade hängt med mannen till Hbg och deras stora köpcentrum. Det kan man kalla stort! Inte som Emporia utan det är raka gator där inne. Många gator, vida stråk med högt till tak. Ändå väldigt mycket angenämare än den tortyrbyggnad vi har här vid Hyllie. Det var dessutom lugnt, så här en tisdag kväll. 


Jag gick för mig själv eftersom jag inte var så intresserad av hur man ska kunna cykla på vintern utan att frysa om fötterna, min mans mål med resan. Hittade gjorde jag ju inte så jag grabbade tag i första bästa krubb vilket fick bli en ubåt med amerikansk biff-fyllning. Det smakade faktiskt skräp. Jag äter inte så mycket snabbmat nu för tiden. Men det var ändå bra, man får ta det som finns ju. 


Sen kunde vi gå runt lite mer och titta. Jag köpte oliver som present. Precis allt verkar finnas på denna plats, denna kombo av Svågertorp och Emporia. 


Återlämnade ett gymnastiskt terapiredskap på vägen också, som jag fått låna ett tag, men som inte passade mig så bra.


Ja, så var det med gårdagen. I dag har jag börjat en kur till med homeopatiskt medel. Hoppas att det kan hjälpa lite. 


Mina blommor har fått sorgflugor och jag försöker mota dem med såpvatten som jag duschar på bladen.


Jag är förresten fortfarande för trött för att göra något alls.


<3

ANNONS
Av grongoling2 - Tisdag 7 mars 13:34


Jag har sovit bättre de senaste nätterna. En förkylning är på gång, kanske en gåva av lillan som var sjuk här i söndags och lördags. Låg och såg på Midsomer Murders, och då gjorde vi också det. De avsnitten jag såg var ovanligt bra, så jag stod ut hur bra som helst.


I söndags försökte jag göra en egen majonnäs med senap som smak, men det blev bara sådär gott. Ska väl följa ett recept nästa gång. Vi hade den till fisk. Lillan for hem med bil och det var blixthalka i hennes stad. Men vi visste inte om det. Hon fick köra jättelångsamt hem. 


I går var jag uppe men sov en stund på dagen. På eftermiddagen gick jag till en lampaffär vid Drottningtorget men tyckte inte att de hade något bra, de hade halva priset. Mötte mannen där. Fick nog lite panik för jag kände mig som förra söndagen på Hemskporia. Men det var nog mest att jag inte varit ute på så länge. Jag gick hem nästan direkt i alla fall, och då märkte jag att jag ändå mådde helt okej, klarade promenaden och så.


Vi åt grönsaksomelett framför finalen i På spåret. Så svår den var. Hörde ifrån sonen som avverkat 15 skidturer vid det här laget. Hoppas det blir lite tid för läxläsning också ... Hoppas framför allt att lillan mår bättre snart.


Jag har som sagt ont i halsen och funderar på att inte ta silver mot det i dag - har gjort det de senaste dagarna och då mår jag bra igen. Men kanske det är dags att bli förkyld bara, det var ju ett år sedan jag hade influensa, sen dess har jag inte varit helt sjuk eller förkyld. Jag är ju ändå så trött och kanske jag ska ta det lite lugnt rent allmänt. Kan ju vara en vits med att låta viruset komma och gå av sig självt också.


Even och Isak i skam har röstats fram till årets tv-par i en stor amerikansk röstning. Det var roligt.


Nu har jag gått och lagt mig igen.


<3

Av grongoling2 - Lördag 4 mars 17:50

I går var jag uppe mer och aktiv. Gjorde middag, kalops, och började på morgonen med ännu en buljong på märgben. Den blev det kalops på sedan. Städade lite också, och handlade ost och korv. Så jämförelsevis var jag mycket i gång. 

Vid fyratiden kom lillan med pojkvän. Vi fikade goda mackor. Sen kom mitt tour de force, jag följde med till hemköp och handlade. Vi tog med dramaten för jag orkade inte bära. Lillan handlade en massa.


Sen gjorde vi klart maten och åt den, det var riktigt gott, som vanligt.när vi har våra goda varor från gården. 


Och sen blev det kortspel. Det är trendbrott nu för jag har vunnit två gånger i rad.


I enlighet med min dåliga vana trodde jag att jag var osårbar och drack för mycket kaffe. Fick ont i magen. Sov två timmar i natt mellan två och fyra. Ingen höjdare eftersom lillan skulle ha brunch för sina vänner här i dag. 


Men jag tog det i små steg och vilade mycket. Gjorde pavlova och var mest stöd i det andra. Orkade knappt prata. Vid elva kom fyra tjejer hit. Vi känner dem ju och det var förstås som en välsignelse att få träffa dem, och kul att lillan och även de tyckte att det var helt okej att vi var med på brunchen. Vi lät lillan sitta mest och så assisterade vi en del - hon hade ju själv gjort båda pajerna och salladen. Väldigt gott och helt vegetariskt. 


Roligt att prata med ungdomarna. Sen fick de vara för sig själva lite. De har ju blivit så stora, utbildat sig och har jobb eller är snart klara med sin utbildning. Man känner sig lite som en katt bland hermelinerna, men inte så mycket faktiskt. De är justa. Eller så är det det, att jag också har en lång utbildning som gör att jag inte känner mig så himla utanför. Akademiker är jag ju, hur ofrisk jag än är i dag.


Sen har jag legat i sängen resten av dagen. Två timmars sömn är inte mycket och jag var redan lite nere på knä. Men vi kan äta rester i kväll. Här kommer en lite annorlunda låt med Joan Armatrading som jag gillar ändå.

Av grongoling2 - Torsdag 2 mars 22:06

I går hade vi ett minikalas här, när bror kom för att gratulera min man.

 

Jag orkade övervara det hela, och det var säkert för att jag hade sovit tidigare på dagen.

 

Det var trevligt. Jag hade ju gjort buljong och sen gjorde jag en grönsakssoppa med den buljongen, köttbuljongen alltså. När vi ätit spelade vi vårt vanliga kortspel. 

 

Vi pratade, som vanligt, lite om vår gemensamma historia. Fast egentligen mer om hur uppfuckade vi båda blivit, på ganska liknande sätt. Jag känner att jag stänger av mycket effektivt, lite som att jag dissocierar, på så vis att jag glömmer mig själv totalt, eller glömmer att jag har problem över huvud taget. Och så det att vi har problem med det grundläggande, att äta, sova och jobba till exempel. 

 

Det är ju som det är. Och jag släpper sällan fram sorgen för det.

 

I dag började med att jag var uppe ett tag, gick runt i sådär en halvtimme och lyssnade på saker. Eller kanske en timme. Men sen har jag retirerat. Fick till och med ställa in grönsakshämtningen i dag, orkar absolut ingenting. Min man var snäll och gjorde det själv. Jag gjorde ett mos på rotsaker och fisk och bearnaisesås till det, enligt principen att jag måste äta upp mig lite nu.

 

Pratade en stund med en kompis i telefon. Vi får avstå från en del roligheter för att det är för dyrt, teater och sånt. Jag tänker försöka mig på Aniara i stället, senare i vår. Kanske. Men visst låter det roligt!

 

Jag är så trött att jag inte ens bryr mig om hur trött jag är. Jag bara skiter i allt.

 

Visst är det här en söt låt, från Skam (jag börjar tycka att säsong 2 är riktigt bra, den också):

 

<3

Av grongoling2 - Onsdag 1 mars 16:36

Första mars, och tranor har setts vid Hornborgarsjön i dag för första gången i år. Det är ett vårtecken.


Ett annat vårtecken är att vi har födelsedag här hemma. Jag smög upp lite tidigare och fixade kaffe och tog fram nötcreme, finns som pålägg, samt lite annat. Sen tände jag ljus och sjöng för fölsegrisen.


Annars ungefär som i går, men jag har inte legat ner hela dagen. Behövde gå ut ett kort ärende och det var inte lätt, helt matt fortfarande.


Har kokat buljong på märg- och köttben, som ska vara så nyttigt. Det ska bli grunden till en soppa i kväll.


Efter min lunch gick jag och lade mig och sov en stund, jag var jättesömnig. Nu sitter jag i alla fall vid datorn.


Ännu en dag vid den stora bilvägen.

Av grongoling2 - Tisdag 28 feb 22:51

Jag försökte göra mina övningar i morse. Efter några stycken fick jag ge upp, för jag var för matt. Det gick inte ens att promenera, så jag gick och lade mig i dag med.


Fem kilo har jag gått ner, så det är ju rätt mycket. Min syrra sa att det är ju skillnad på att vara hemma bara och på att gå på stan, köpcentrum eller Ikea. Sådant tar jättemycket energi. 


I dag är det fettisdagen och vi har ätit varsin semla. Jag ska fundera på fastan, hur det ska bli då för mig.


Det är gott att göra soppa med grönkål och diverse andra grönsaker. Och att rosta pumpa i rätt tunna tårtbitar i ugnen med olja och kardemumma, konstigt nog. 


I dag råkade jag skicka ett sms till fel person. Tur att det inte var några statshemligheter, men det är ju lätt att göra fel.


Nu precis vågade jag mig ut, till affären för att komplettera lite. Och det gick ju som tur var. Det var bara när jag gick uppför trapporna på hemvägen som jag blev ordentilgt matt igen.


<3

Av grongoling2 - Måndag 27 feb 19:25

Det har fått bli vila i dag. Gick och hämtade ett pakeet på förmiddagen men då märkte jag att det var läge att vila och bara vänta tills det blir bättre.


Får också kämpa för att äta tillräckligt mycket, eftersom det blivit som en spinoffeffekt att ju mindre jag äter, desto mindre vill jag äta. Efter ett tag går det ner dock.


Legat och läst min bok och nu har kärlekshistorien tagit fart. Tror att den här boken har några år på nacken. I alla fall är det mycket politiska diskussioner som känns lite tjatiga. LIte George Eliotvarning på den här boken. GE är en bra författare förstås, tycker jag med, men texten är ganska full med pekpinnar och det gör att jag tröttnar. ÄVen så här. Könsmaktsordningen. Okej, jag köper den, tycker också så. Men att hävda att den enskilde mannen är en dålig människa funkar inte. Det är ju hela systemet som behöver ändras, hela synen att det som är kvinnligt är lite mindre värt. Det är inte alla män som sitter och är elaka, och det blir lite väl mycket av den retoriken här. Men det kan vara för att det är en lite äldre bok.


Ändå en ärlig bok, känns det som. Men kanske inte det där mästerverket. Fast bra ändå. Jag läser i alla fall vidare och det säger något om jag ska vara ärlig. Så kräsen som jag är, kan inte fejka och läsa något som jag inte gillar.


Kaffe nu på kvällen var inte världens ljusaste idé.


Tänker på svårigheten att tillgodose mina behov. De första åren, barnaåren helt enkelt, går ju bara och endast ut på att man ska få det man behöver för att kunna bli en vuxen människa sedan. Så viktigt är det att lära sig, att få den vanan, att den står över allt annat när man är liten. Blir det fel då, så finns det all anledning att satsa på just detta när man är vuxen och kan försöka välja själv vad som är viktigast för en. När man inte är fullt lika utlämnad till andra som barnet var.


I parken i dag finns det en rad med snödroppar längs med kanten mot trottoaren.


<3

Presentation


Överlevare som vill leva

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Gröngöling 2 med Blogkeen
Följ Gröngöling 2 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se